فهرست ها

سومین دوسالانه ملی قصه گویی «نهال امید» فراخوان داد

سومین دوسالانه ملی قصه گویی «نهال امید» با هدف ترویج قصه گویی و نقالی و شناسایی، تشویق و بهره مندی از توانمندی های کتابخانه های عمومی، به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور برگزار می شود.

 

قصه گویی

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با توجه به اهمیت قصه‌گویی در افزایش انگیزه و ایجاد علاقه به فعالیت‌های فرهنگی و اثربخشی زبان قصه، سومین دوسالانه ملی قصه‌گویی «نهال امید» با هدف ترویج قصه‌گویی و نقالی و شناسایی، تشویق و بهره‌مندی از توانمندی‌های کتابخانه‌های عمومی، به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار می‌شود.

ارج نهادن به سنت قصه‌گویی و نقالی و گسترش خدمات کتابخانه‌ به عنوان یک پایگاه فرهنگی-اجتماعی به ویژه برای مخاطب کودک و نوجوان؛ شناسایی استعدادها، تشویق، پرورش و بهره‌مندی از توانمندی کتابداران و اعضای کتابخانه‌های عمومی در ترویج و توسعه مسئله «خواندن»؛ حمایت از جریان مردمی‌سازی هنر قصه‌گویی و نقالی در تقویت و تعالی فرهنگ مطالعه در کتابخانه‌های عمومی و حرکت در راستای تحقق «سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید» و عمومی‌سازی فرهنگ خواندن، از اهداف سومین جشنواره قصه‌گویی «نهال امید» است.

این جشنواره در محورهای موضوعی «کتاب و کتابخوانی»، «سبک زندگی و خانواده»، «قهرمانان ملی»، «مسائل روز جامعه و شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم)»، «کودکان فلسطین (به‌ویژه غزه) و لبنان و مقاومت اسلامی» و همچنین «موضوع آزاد» در دو رشته قصه‌گویی و نقالی برگزار می‌شود.

رشته قصه‌گویی شامل دو بخش «قصه‌گویی صحنه‌ای» (به صورت حضوری و بر روی صحنه با ضبط ویدئو از قصه‌گویی (بدون استفاده از جلوه‌های صوتی و تصویری و تدوین)) و «قصه‌گویی دیجیتال» (با استفاده از نرم‌افزارهای در دسترس و ترکیبی از تصویر، ویدئو، متن، صدای قصه‌گویی، پویانمایی و...) ویژه دو گروه سنی ۱۳-۱۷ سال و بالاتر از ۱۷ سال خواهد بود. همچنین رشته نقالی در انواع نقل‌ها و قصه‌های سنتی، مدرن، بومی، ملی و مذهبی، متون کهن و منظوم ویژه گروه سنی ۵ تا ۱۷ سال است.

عموم مردم اعم از کتابداران، مربیان، اعضای مراکز تربیتی، اعضای کتابخانه‌های عمومی، والدین و... می‌توانند با عضویت در وبگاه مسابقات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به نشانی ketabkhooon.ir در این جشنواره شرکت کنند. امکان ارسال دو اثر در هر بخش برای هر شرکت‌کننده فراهم است. شرکت‌کنندگان برای ارسال اثر می‌بایست به رعایت زمان ارائه قصه (حداکثر ۱۵ دقیقه)، تصویربرداری افقی، فرمت (MP4) و حجم فیلم (کمتر از ۹۰ مگابایت) توجه کرده و در ابتدای فایل ویدئویی، مشخصات فردی و قصه یا نقل اجرا شده را به صورت تصویری یا نوشتاری قید کنند. استفاده از نرم‌افزارهای فشرده‌سازی حجم فایل مجاز است و شرکت‌کنندگان بخش قصه‌گویی دیجیتال می‌توانند ویدئوهای خود را در قالب فیلم، پویانمایی ، ویدئوکست یا فتوکلیپ ارسال کنند.

تطبیق آثار با موضوعات فراخوان؛ همراهی نقل‌ها و قصه‌گویی‌ها با اجرای نمایش خلاق؛ فضاسازی، انتخاب مکان مناسب و مشخص کردن مخاطب قصه و نقل در پنج گروه سنی شامل کودک (۲ تا ۷ سال)، نونهال (۷ تا ۱۳ سال)، نوجوان (۱۳ تا پایان ۱۷ سال)، جوان و بزرگسال (۱۷ تا ۵۰ سال) و میانسال و سالمند (۵۰ سال به بالا)؛ تصویربرداری با دوربین یا موبایل به صورت افقی و نور و صدای مطلوب؛ به‌کارگیری روش‌های مناسب و استفاده از ابزار ساده و مؤثر در روند اجرای قصه به منظور برقراری ارتباط با مخاطب مانند (فضاسازی و استفاده از پوشش مناسب، مخاطب‌محوری و...)؛ استفاده از نمادهای فرهنگی، کتاب، کتابخانه و ویژگی‌های بومی و سنتی هر استان؛ توجه به رویکرد پیشرفت، امیدآفرینی و مردمی‌سازی هنر قصه‌گویی و نقالی از موضوعات مورد تأکید در ارسال اثر بوده و بر نحوه داوری و امتیازدهی اثرگذار خواهد بود.

علاقه‌مندان همچنین می‌توانند آثاری با گویش یا زبان محلی خود خلق کنند که در این صورت ارسال متن فارسی قصه‌ به صورت نوشتاری یا زیرنویس فیلم ضروری است. لازم به ذکر است، امکان تغییر قصه و نقل یا روش قصه‌گویی پس از اجرای مرحله استانی وجود ندارد. آثار ارسالی نباید در جشنواره دیگری برگزیده شده باشد و حقوق فایل‌های ارسالی متعلق به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور خواهد بود.

سومین دوسالانه ملی قصه‌گویی «نهال امید» در ۴ مرحله شامل «شناسایی»، «مقدماتی»، «نیمه‌نهایی» و «نهایی» برگزار می شود. در مرحله نخست، آثار ارسالی بررسی شده و افراد واجد شرایط به تفکیک استان انتخاب و معرفی می‌شوند. در مرحله دوم، منتخبین مرحله قبل با اجرای قصه‌گویی و نقالی در مقابل داوران استانی و مدعوین به رقابت می‌پردازند و برگزیدگان هر استان شامل نفرات اول تا سوم و سه نفر شایسته تقدیر، معرفی می‌شوند. در مرحله نیمه‌نهایی، فیلم اجرای نفرات اول هر استان در مرحله مقدماتی، به تفکیک رشته‌ها مورد بازبینی داوران ملی قرار گرفته و در مجموع شاخه‌ها (قصه‌گویی صحنه‌ای، قصه گویی دیجیتال و نقالی)، ۴۵ نفر به مرحله نهایی راه پیدا می‌کنند. مرحله نهایی این جشنواره نیز به اجرای مسابقات کشوری اختصاص دارد؛ سومین جشنواره قصه گویی «نهال امید» ضمن معرفی برگزیدگان کشوری، یک برگزیده مردمی نیز خواهد داشت.

در هر مرحله از این جشنواره به تفکیک گروه سنی در بخش‌های نقالی و قصه‌گویی (صحنه‌ای و دیجیتال) از برگزیدگان اصلی و شایسته تقدیر، قدردانی خواهد شد. نفرات اول تا سوم در مرحله استانی ضمن دریافت لوح تقدیر به ترتیب جوایز ۳۰، ۲۵ و ۲۰ میلیون ریالی و برگزیدگان شایسته تقدیر جایزه ۱۰ میلیون ریالی دریافت خواهند کرد. در بخش ملی نیز از نفرات اول تا سوم با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره و نیز جوایز ۶۰، ۵۰ و ۴۰ میلیون ریالی قدردانی خواهد شد.

علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را تا ۲۵ دی ماه ۱۴۰۳ از طریق سامانه کتابخون به نشانی ketabkhooon.ir به دبیرخانه سومین دوسالانه ملی قصه‌گویی «نهال امید» ارسال کنند. دبیرخانه مرکزی جشنواره با شماره تماس ۰۲۱۶۶۷۴۲۱۰۸ (داخلی ۲۱۶۵) و شماره ۰۹۱۰۵۰۳۹۳۲۰ در پیام‌رسان‌های بله و ایتا آماده ارائه اطلاعات بیشتر و پاسخگویی به پرسش‌های شرکت‌کنندگان است.

 

 

 

اخبار و اطلاعیه